Vol.38 (2019.11.29 금)
보건영양학연구실(지도: 정효지 교수)
▷ 학회참석
1. 2019 한국영양학회 추계학술대회, Seoul, Korea, 2019.11.11.
2.2019년도 한국식품영양과학회 국제심포지엄 및 정기학술대회, Jeju, Korea, 2019.11.23-2019.11.25. 포스터발표
Seoeun Ahn, Jiae Shin, Dongwoo Ham, Eunhee Choi, Christian Fernando Juna Juca, Ji Min Park, Hyojee Joung. Association between Intake of Total Flavonoid and Metabolic Syndrome Prevalence among Korean Adults.
▷ 논문 게재
-Dongwoo Ham, Shinyoung Jun, Minji Kang, Hee-Young Paik, Hyojee Joung, Sangah Shin. Consumption of Korean Foods with High Flavonoid Contents Reduces the Likelihood of Having Elevated C-Reactive Protein Levels: Data from the 2015–2017 Korea National Health and Nutrition Examination Survey. Nutrients. 2019 Oct; 11(10).
-Eunjin So, Hyojee Joung. Alcohol Consumption Reduces the Beneficial Influence of Protein Intake on Muscle Mass in Middle-Aged Korean Adults: A 12-Year Community-Based Prospective Cohort Study. Nutrients. 2019 Sep; 11(9).
-Seong-Ah Kim, Hyojee Joung, Sangah Shin. Dietary pattern, dietary total antioxidant capacity, and dyslipidemia in Korean adults. Nutr J. 2019 Jul; 18(1):37.
▷ 진행 중인 연구 과제
-한식섭취가 인체 대사체 및 유전체에 미치는 영향에 관한 다중오믹스 연구 (농촌진흥청)
-한국인의 식사내 성분들의 상호작용이 산화스트레스와 관련된 대사체 및 대사성질환에 미치는 영향 (과학기술정보통신부)
-서울특별시 서초구 어린이 급식관리지원센터 운영 (서초구보건소)
-여성과학기술인육성지원사업: 젠더혁신분석연구지원사업 (한국연구재단)
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